Klubbkonkurranse vår 2020 – “Frukt og grønt”

Arendal fotoklubb har bedømt Lillehammer Kameraklubbs klubbkonkurranse med tema “Frukt og grønt” vår 2020. Tusen takk til Arendal fotoklubb og gratulerer til alle som fikk plasserte bilder!

Resultat

1. plass: Green love – Daniel Shay Lunt

Dette var den kolleksjonen som juryen mente var mest gjennomført og med et helhetlig oppsett. Her fortelles en flott historie gjennom tre kreative og morsomme enkeltbilder som også henger sammen i forhold til fargebruk, lyssetting og komposisjon. Bildene kunne med fordel vært lysnet noe. Juryen var enstemmig om at denne kolleksjon var vinneren.

2. plass: Frukt og grønt – Egil Sorgendal

Godt utførte enkeltbilder der fotografen har stilt opp fine og innbydende fruktfat og jobbe godt med disse. Teknisk bra. Passer tema, fin rød tråd igjennom bildene, men vi savner mer variasjon mellom spesielt de to første
bildene.

Delt 3. plass: Green sun on a rainy day – Frid-Jorunn Stabell

Enkeltvis er bildene bra, og i en kolleksjon fungerer de enda bedre. Juryen liker at det er brukt en ensartet bakgrunn, men vi forstår ikke retorikken med to element i bildet av sitrusfrukten mens det er kun ett element i de to andre bildene. Det kunne vært jobbet mer med lyssetting.

Delt 3. plass: Pallen blandede lag – Øystein Nordås

Ideen er veldig god der resultatet treffer tema godt i tillegg til å være en god kolleksjon. Den tekniske utførelsen kunne med fordel vært bedre for å få frem den fine friske fargen disse fruktene har i
virkeligheten. Numrene under lagfruktene er forstyrrende. Juryen forstår ikke hvorfor author har valgt å beskjære det ene bildet annerledes enn de to andre.

Delt 5. plass: Eple Appelsin Barbadoslykt – Tor Michalsen

Følger tema, men der enkeltbildene som er brukt har forskjellige fotografiske tilnærminger. Her burde det jobbes mer med å få på plass en enhetlig bildestil, felles fargepalett og en historie.

Delt 5. plass: Vel bekomme – Leslie Begby

Vi liker godt historien; fra grønnsaker til ferdig kuttet i stekepannen. Dessverre passer ikke bilde 3 inn, da det ikke samme stil og har andre grønnsaker. Det kunne vært jobbet mer med lyssettingen. Bildene er noe undereksponerte. Valg av 3 forskjellige beskjæringer og utsnitt er uheldig.